İlk Antikythera saatin sunulmasıdan bir yıl sonra, Hublot, oldukça hassas güneş ve ay göstergeleri bulunan Antikythera SunMoon modelini sundu. Sadece 20 adet üretilen Antikythera SunMoon’ın mekanizması 295 parça, 37 taş ve 7 komplikasyondan oluşuyor ve tüm göstergeler saatin kadranında yer alıyor.
Saat, güneş ve ay takvimlerine ek olarak güneş ve ayın yıldızlara göre konumunu gösterebiliyor. Ayın evrelerini hassas bir şekilde verebilen mekanizma, ayın arkasında görünen takım yıldızını ve bir takım yıldızını geçeceği süreyi gösteriyor. Aynı şekilde güneşin arkasındaki yıldız takımı ve güneşin takım yıldızını geçmesi için geçerli süreyi de gösteriyor. “Flying Tourbillion” ile donatılan, elle kurmalı modelin sağladığı güç rezervi süresi 80 saat.
Şu ana kadar deşifre edilen yazıtlardan da anlaşıldığı üzere Antikythera mekanizması, güneş, ay ve gezegenlerin döngülerini, Corinth, Delphi ya da Olympia Yunan şehirlerinin resmi takvimlerini ve bu şehirlerdeki önemli oyunların tarihlerini gösterebiliyor. Ayrıca Antik dönem mühendislerinin ve bilim adamlarının, mekanik dişli takımları ile matematiksel modellemelerle veriyi özetleyerek saklama çalışmaları yapabilecek kadar kavramsal yeteneklerinin gelişmiş olduğunu görmek şaşırtıcıdır. Bir bilgisayarı, içine bilgi yüklemenin yanı sıra bilgi oluşturup saklayabilir olduğunu göz önünde bulundurursak Antikythera’ya insanlığın ilk bilgisayarı denilebilir. Aslında orta çağlarda Avrupa şehirlerinde tamamen başka bir sistemle yarattıkları ilk astronomi saatlerinden bin yıl öncesine karşılık geliyor.